Hallgatók a Közösség Szolgálatában

A HaKöSz idén is folytatja

2016. február 15. - rhajdu92

Nemcsak folytatjuk, hanem el is kezdjük. Hiszen eddig nem volt blogunk, amit folytathattunk volna - most már van. Mint ahogy a Facebook oldalunkat, Instagramunkat, YouTube csatornánkat, LinkedIn felületünket is folytatjuk, elkezdjük, vagy épp újra felfedezzük, úgy alakul át a honlapunk is.

Alig várjuk, hogy lássuk, mit szóltok mindehhez. Számos új lehetőségetek lesz arra, hogy kövessétek a HaKöSz mindennapjait, s reméljük, ezeket ki is használjátok.

Nem is hallottál rólunk korábban?

Úgy talán illő lenne, ha bemutatkoznánk… a Hallgatók a Közösség Szolgálatában Országos Egyesülete (HaKöSz)  egyetemi hallgatók lelkes önkénteseit fogja össze. Közös erővel képesek vagyunk a társadalmi és környezeti problémákat enyhíteni, miközben emberileg és szakmailag is fejlődünk.

Tavaly a X. KözJóTett keretében - minden eddigi rekordunkat megdöntve -, több százan gondoltátok úgy, hogy hallgattok az „Indulj el az önkéntesség útján!” felhívásunkra.

A jubileumi KözJóTett különleges programja, avagy zászlóshajója a Bólyai Gyermekotthonban tartott Kertépítő piknik volt. A három napos rendezvény során rendbe tettük az otthon kertjét, és a kertészkedés mellett raklapbútorokat is készítettünk. 

A MeGyek – Gyermekmentor program projekttel a PwC – Másokról szól pályázaton díjazottak lettünk, így „Életrevalók” néven programsorozatot indítunk a hátrányos helyzetű gyerkőcök felzárkóztatására az élet alapvető területein – például témánk lesz a biztonságos internethasználat és a pénzügyi tudatosság is.

Újra sikerült szebbé tenni a rászorulók karácsonyát Mátraderecskén, miután több mint 1 millió forint értékű adományt gyűjtöttünk össze.

Mindössze három eseményt emeltünk most ki röviden a tavalyi évből, hogy lássátok, érdemes lesz folytatni, elkezdeni vagy újrakezdeni a követésünket. A MeGyek – Gyermekmentor program épp a napokban interjúztatja a friss mentorokat, ezért a következő két hétben ezt a projektünket ismerhetitek meg bővebben.

Utána pedig érkeznek a többiek… az Impulzus projekt már készíti a következő programját, hogy növeljük a tudatosságot az állati eredetű termékek felhasználása terén, és újonnan induló projektjeink sem restek – az Érzékenyítő csapata az előítéletek ellen küzd, a Gyönyörű Öregkor (GyÖK) projekt a rászoruló és kevésbé látogatott idősek segítését célozza, a NagyTesók a feltörekvő generációknak nyújt útmutatót, a Természetbarát & Tudatos, azaz a TNT pedig a környezetvédelemért száll síkra.

Ha kíváncsi vagy, milyen eredménnyel tesszük mindezt, kövess minket a bevezetőben felsorolt lehetőségek egyikén. Köszönjük!

H. Roli

A bejegyzés trackback címe:

https://hakosz.blog.hu/api/trackback/id/tr218391422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása