Hallgatók a Közösség Szolgálatában

Pénzügyi tudatosság a FAKT-tal és Vavra Bencével

– Életrevalók, 1. állomás

2016. április 05. - rhajdu92

Elindultunk! Egy kellemes péntek délutánon, annyi tervezgetés után végre tényleges formát öltött programsorozatunk első alkalma, a pénzügyek.

Március 11-én sor került az első foglalkozásunk megrendezésére a PwC központjában, akik nagylelkűen felajánlották az impozáns Eiffel Palace egyik előadótermét programunk helyszínének. Az első alkalom témájának a pénzügyi tudatosságot választottuk, amihez szakmai előadónak megkerestük a FAKT-ot (Fiatal Autonóm Közgazdászok Társasága Szakkollégiumát), akik boldogan mondtak igent felkérésünkre. Sztárvendégünk pedig nem más volt, mint Vavra Bence, a ByTheWay formáció énekese és az X-Faktor 2. helyezettje.

1_ke_p.JPG

A délután nagyszerűen zajlott, a szakkollégiumos előadó srácok rendkívül jól foglalták össze a legfontosabb tudnivalókat, ugyanakkor nem dobálóztak felesleges vagy nehéz kifejezésekkel, sőt nekünk, egyetemistáknak is hasznunkra vált a kis összefoglaló. Megtudhattuk, hogy mi fán terem az EBKM, milyen cégformák vannak hazánkban és megvitattuk azt is, hogy a hitel ellenség vagy barát.

rsz_2_ke_p.jpg

Ezután következett a kötetlen beszélgetés Bencével. Bár kezdetben az összegyűlt gyerekek kicsit zavarban voltak, Bence kedvessége és történetei hamar feloldották a hangulatot, és már záporoztak is a kérdések. A beszélgetés során a saját életéből hozott példákat, így pont azok a témák kerültek felszínre, amik foglalkoztatják az ilyen korú fiatalokat: a továbbtanulás, a középiskola utáni önállóság kérdése és természetesen a szerelem. Emellett lehetőségük volt közös fotó készítésére az énekessel, amit Bence örömmel dedikált. Természetesen ez idő alatt senki sem maradt étlen-szomjan, a gyerekek és előadók számára a ropogtatni-valót és üdítőt a Johannita Lovagrend ajánlotta fel. A nap végén pedig édességgel és fotókkal megpakolva elégedetten távoztak a gyerekek.

rsz_3_ke_p.jpg

Így bátran ki merem jelenteni, hogy sikerrel zárult az Életrevalók első programja, sőt utólag hallottam, hogy az otthonokban kérdezgették, „mikor lesz a következő”?

A mi válaszunk pedig: hamarosan, egészen pontosan áprilisban! Teljes erőbedobással vetjük bele magunkat a továbbiak szervezésébe és reméljük, minél többen csatlakoznak hozzánk!

Tartsatok velünk, nemsokára érkezik az újabb élménybeszámoló! ;)

Köszönjük szépen a támogatást a PwC-nek és a felajánlott süteményt a Johannita Lovagrendnek. Hálásak vagyunk a FAKT Szakkollégiumnak és Vavra Bencének, hogy elfogadták meghívásunkat.

4_kep.jpg

H. Fruzsina

A bejegyzés trackback címe:

https://hakosz.blog.hu/api/trackback/id/tr18566610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása