Hallgatók a Közösség Szolgálatában

Középpontban: a Cseppkő Gyermekotthon

2016. február 22. - rhajdu92

A Budapest II. kerületében, több mint 50 éves múltra visszatekintő Cseppkő Gyermekotthon békés környezetben nyújt otthont bentlakó gyermekeinek és fiataljainak. A közel 150 férőhelyes intézmény célja, hogy otthont nyújtó ellátást biztosítson és családi nevelést pótló gondozásban részesítse az arra rászorulókat.

Az intézmény egységei: az 1., a 2. és a 3. számú Otthonok kifejezetten kiskorúak számára készültek. Továbbá van 17 garzonlakás, amely a 18. életévüket betöltők részére biztosít lakhatást. A gyerekek valamely külső, állami óvodában vagy oktatási intézményben tanulnak, az otthon pedig lehetőséget biztosít számukra, hogy szabadidejükben számos szakkör és színes közösségi program közül választhassák ki az igazán testhezállót.  Az itt élő gyermekek többségének van családja, akikkel a folyamatos kapcsolattartás és látogatás is megoldott, amelyekre nézve a gyámhivatali határozatok az irányadóak.

Az otthon a HaKöSz egyik régi partnerintézménye: gyakorlatilag már a kezdetek óta ápoljuk velük a kapcsolatot és igyekszünk hozzájárulni a gyerekek fejlődéséhez, próbáljuk szebbé tenni mindennapjaikat és új élményeket ajándékozni nekik.

csepp2.jpg

Egyesületünkben szervezetten, állandó projektként a MeGyek, azaz a Gyermekmentor program vállalta magára ezt a gyakran kihívásokkal teli, ugyanakkor végtelenül hálás feladatot.

Célunk, hogy olyan ambiciózus és nyitott fiatalokat toborozzunk, akik mentortevékenységük keretén belül szívesen adják át tudásukat és tapasztalataikat az otthonban lakó mentoráltjaiknak.

A kezdetben 4-5 főt számláló lelkes MeGyek projekt létszáma 2016-ban 25 főre emelkedett. Ez jelentette a máig tartó dinamikus fejlődés első lépcsőfokát a Mentorprogram életében. Ugyancsak jelentős mérföldkő, hogy a korábban csak HaKöSz tagok számára lehetséges mentortevékenység nyitottá vált, tehát az elmúlt évtől bárki jelentkezhet önkéntes mentornak és egy rövid kiválasztási folyamat végén kezdődhet is számukra a munka és a móka!
csepp3.jpg

Jelenleg mintegy 50 önkéntes mentor látogatja hetente a Cseppkő Gyermekotthont. Ezen kívül további otthonokkal is tartjuk a kapcsolatot, ahová kisebb számban szintén járnak mentoraink.

Érdeklődsz a téma iránt? Többet szeretnél tudni rólunk és a tevékenységünkről?

További információt a honlapunkon találsz Egyesületünkről és a MeGyek - Gyermekmentor programról, míg magáról az otthonról a www.cseppgyermek.hu címen olvashatsz.

Kövess minket itt, ahol folyamatosan frissülő bejegyzéseinken keresztül betekintést nyerhetsz mindennapjainkba!

K. Judit Lilla

A bejegyzés trackback címe:

https://hakosz.blog.hu/api/trackback/id/tr828406472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása