Hallgatók a Közösség Szolgálatában

Ökobarkácsolás

2016. március 21. - Papp S.

Természetbarát & Tudatos (röviden TNT) projekt célkitűzése, hogy a HaKöSz tagjainak, az egyetem polgárainak és a környezetünkben élőknek felhívjuk a figyelmét a környezet védelmére, az általunk okozott problémákra, továbbá arra, hogy közösen, kreatívan és leleményesen ezeket a dilemmákat képesek legyünk megoldani.

Mindennek szellemében szerveztük meg első programunkat, az Ökobarkácsolást, ahol alkalmaztuk is a Hulladék Akadémián tanultakat, miszerint: a legfontosabb a megelőzés, mert az a legjobb hulladék, ami nem is keletkezik!

Műanyag samponos flakon, WC papír guriga, pizzás doboz… Ezek legtöbbször azonnal a kukában landolnak, anélkül, hogy végiggondolnánk, mennyi minden új dolgot lehet belőlük alkotni.
A program szervezése során a TNT projekt csapata rengeteg ötletet talált és kipróbált, végül a legnehezebb döntés a választás volt, hogy pontosan mit alkossunk, ami egyszerűen elkészíthető, hasznos és szép is egyszerre.

Sokak kedvence a kosárfonás volt, mert kevés alapanyagból (újságpapír, hurkapálca, ragasztó) nagyon mutatós kosárkákat lehet készíteni különböző méretekben és díszítéssel.  Első alkalommal nem tűnt egyszerűnek, de egy kis gyakorlással mindenki belejött, a barkácsolás végére megszülettek a kosarak, amik alkalmasak pl. ékszertartónak vagy kisebb cserepes virág is elfér bennük.

Gondoltad volna, hogy egy műanyag samponos flakon alkalmas mobiltartónak, amíg töltöd a konnektorban? Nemcsak kényelmes megoldás, mert nincs útban, de egyénivé is teheted, a díszítési lehetőségek határtalanok!

A legdekoratívabb alkotások azonban abból keletkeztek, amiből nem is gondoltuk volna: WC papír gurigából. Az elkészült tolltartók hasznosak otthon, színesebbé tesznek egy irodát is akár, kisebb gyerekek is könnyedén el tudják készíteni. A díszítésük is színes újságpapírból, régi naptárképekből, csomagolópapírból és gombokból készült.

    

Halk háttérzene, tea, beszélgetés, közös ötletelés, kreatív és alkotni vágyó emberek mellett  garantált a jó hangulat! Az este során mindenki gazdagabb lett egy vagy több személyes tárggyal, másként tekint a hulladékra, mert új életet és értéket adott neki.

Reméljük olvasóink is kedvet kaptak a barkácsoláshoz, itt ajánlunk útmutatókat. A TNT projekt pedig nem fogyott ki a tervekből, a téma még sok újdonságot tartogat számunkra is, nemsokára folytatjuk!
Addig is nézzétek meg Trizner Timi, HaKöSz elnök beszámolóját az eseményről! :)

 

                                                                                                                                                Papp Sibbolet

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hakosz.blog.hu/api/trackback/id/tr918490952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása