Hallgatók a Közösség Szolgálatában

Hulladék Akadémián jártunk!

2016. március 01. - Papp S.

A Hulladék Akadémia február 9.-én nyílt meg az ELTE Lágymányosi Campusán, így a TNT (Természetbarát & Tudatos) projekt lelkes kis csapata azonnal megragadta az alkalmat és ellátogatott a kiállításra.

A Hulladék Akadémia célja, hogy interaktív, mindenki számára érthető módon mutassa be a hulladékgazdálkodás legfontosabb tudnivalóit és a környezettudatosság gyakorlati lépéseit. A kiállításon kicsik és nagyok is sok új információval gazdagodnak. A gyerekek gyakorolhatják a szelektív hulladékválogatás alapvető lépéseit, Ökokakas pedig kisfilmek segítségével mutatja meg, hogyan lehetünk minden nap szuperhősök és menthetjük meg Földünket mielőtt elborítják a szeméthalmok. A felnőttek figyelmét a megelőzésre irányítják, komposztálási módszereket lehet megismerni, vagy tippeket a vásárláshoz.

Mindemellett megtudtuk mivel foglalkozik egy garbológus, történelmi érdekességeket olvastunk a hulladékról és kipróbáltuk milyen kartonból készült székekben megpihenni, miközben ismerkedünk a TrashOut alkalmazással, ami segít lokalizálni az illegálisan lerakott szeméthalmokat, mi több, csapatot is szervezhetsz vele az eltakarításukra.

Ha még több tippet szeretnél megismerni, látogass el a  http://hulladek.eu/kuldetes/megoldas oldalra, de mindenképp tartsd észben a 6R gondolatát:

  1. Reduce: Csökkents! Használj kevesebb anyagot, tárgyat, erőforrást! A kicsi szép!

  2. Rethink: Gondold újra! Nincs jobb megoldás az adott problémára, ami kevésbé terheli a környezetet?

  3. Refuse: Utasítsd vissza! Nem kell elfogadni azt, amivel nem értünk egyet (például szórólap vagy nejlonzacskó)!

  4. Recycle: Szelektálj és hasznosíts! Használj újrahasznosított alapanyagot, illetve gondold végig, ha készítesz valamit: mi lesz vele, amikor hulladékká válik?

  5. Reuse: Használd újra! Lehetne a feleslegessé vált terméket másra is használni? Például részeit felhasználni vagy más funkciót adni neki?

  6. Repair: Javítsd meg! Ha érdemes valamit megjavítani, vagy megjavíttatni, hosszabbítsd meg ezzel a termék életét!

 
A kiállítás további helyszínei: Hajdúnánás, Debrecen, Zalaegerszeg, Kecskemét, Pécs. Ha lehetőséged van elmenni, ne hagyd ki! :)

(Forrás: www.hulladek.eu)  

                                                                                                                                                         Papp S.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hakosz.blog.hu/api/trackback/id/tr428425710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása